صنایع ماشین سازی
ماشین سازی به عنوان نیروی محرکه صنایع مختلف نقش به سزایی در احیا، توسعه و پیشبرد اقتصاد و فناوری کشورها ایفا می کند. خودکفایی در صنایع ماشین سازی از اهداف استراتژیک دولتها میباشد که جهت رسیدن به این امر نیاز به شناخت زیرساخت و اجزای صنایع ماشین سازی میباشد.
عناصر اصلی و کلیدی صنعت ماشین سازی عبارتند از طراحی و توسعه محصول، تولید و ساخت، کنترل کیفیت و ایمنی، تحقیق و توسعه و … که نقش بسیار مهمی در پیشبرد صنایع دیگر داشته و از مهمترین مؤلفههای پایهای اقتصاد مدرن به شمار میروند.
منظوراز ماشین آلات طیف وسیعی از انواع ماشین ها، ابزار و تجهیزات تولید انرژی مکانیکی و کاربرد از قبیل انواع موتورها، توربینها، ، چرخدندهها و … ماشین آلات و تجهیزات تولیدی صنایع مختلف از جمله صنایع کشاورزی، صنایع نظامی و …، ماشین آلات و تجهیزات صنایع زیر ساخت و لجستیک و راه سازی از قبیل خودروسازی، کشتیرانی، قطار و هواپیما و … همگی با رشد و توسعه صنایع ماشین سازی رشد و توسعه یافتهاند.
تاریخچه صنعت ماشین سازی
تا قبل از وقوع انقلاب صنعتی، ماشین سازی به صورت کاملا محدود بوده و به ساخت انواع سلاح، ابزار کار(کشاورزی، آسیاب و…) و زیورآلات خلاصه میشد. امّا انقلاب صنعتی، موجب فراگیر شدن فرهنگ استفاده از ماشین به جای نیروی انسانی و ثبت اختراعات متعدد در زمینه ماشین سازی شده است که زمینه ساز ظهور صنایع مختلف دیگر از جمله ریخته گری، ماشین های بخار، صنایع نساجی، ماشین آلات کشاورزی، ماشین آلات حمل و نقل از قبیل کشتی و بعدها قطار و انواع خودرو های سبک و سنگین و… فراهم گردید.
پیش رفت تکنولوژی و نوآوریها در صنایع مختلف از جمله صنایع ماشین سازی و همچنین اکتشافات معدنی (در راس آنها معادن ذغال سنگ) در طول انقلاب صنعتی منجر به ساخت ماشین آلات پیشرفته تر گردیده و زمینه ساز تحول شگرف در سبک زندگی انسان مدرن در قرن نوزدهم شد.
کاربرد لوله و پروفیل فولادی HSS در صنعت ماشین سازی
لوله و پروفیلهای فولادی HSS در صنایع ماشین سازی به عنوان اجزای اساسی و بسیار مهم در ساختار فولادی ماشین آلات محسوب میشوند. به دلیل استحکام، انعطافپذیری، پایداری و همچنین طول عمر بالای این مقاطع، استفاده از آنها در ساختار(Structure) فولادی انواع ماشین آلات و تجهیزات صنعتی از قبیل انواع وسایل نقلیه شهری و عمومی، خودرو های سنگین ، واگن قطارها، شاسی ماشین آلات، سکو ها و … به صورت گسترده انجام میشود که در زیر به برخی آنها اشاره خواهد شد:
- ساخت قطعات و بدنه ماشین آلات: پروفیل و لوله های فولادی به عنوان ساختار فولادی در قطعات متحرک و ثابت ماشین آلات مانند شاسی، قاب، سکوها و … برای ماشینهای کشاورزی، تولیدی، خودروهای شهری و خودروهای سنگین حمل و نقل و … مورد استفاده قرار میگیرند.
- سیستمهای انتقال قدرت: لوله و پروفیلهای فولادی به عنوان ساختار فولادی در قسمتهایی از سیستم انتقال قدرت از قبیل محورها، شفتها ، پایههای نگهدارنده و … در ماشین آلات استفاده میشود.
- تجهیزات هیدرولیک و پنوماتیک: از لوله و پروفیلهای فولادی در ساختار فولادی سیستمهای هیدرولیک و پنوماتیک در ماشینآلات استفاده میشوند که برای ایجاد حرکت و کنترل قطعات مختلف ماشینآلات ضروری است.
- قطعات مکانیکی و مونتاژی: برای مواد پایه برای ساخت قطعات مکانیکی مانند میلهها، شافتها و قطعات مونتاژی از لوله و پروفیلهای فولادی صنعتی استفاده میشود. این قطعات برای انتقال حرکت و انرژی در داخل ماشینها و تجهیزات مورد استفاده قرار میگیرند.
- تجهیزات حمل و نقل داخلی: جهت ساخت قطعات و تجهیزات حمل و نقل داخلی در محیط کارگاهها و کارخانهها از لوله و پروفیلهای فولادی استفاده قرار میشود که میتوانند شامل انواع جرثقیلها، ریلها، تیرآهنها و قطعات سازگار دیگر باشند.
- سیستمهای تخلیه و دفع: در ساخت سیستمهای تخلیه و دفع آب، روغن و فاضلاب در ماشینها و تجهیزات از لولهها و پروفیلهای فولادی صنعتی استفاده قرار میشود.
به طور کلی، لوله و پروفیلهای فولادی صنعتی به عنوان بخشهای اساسی در تولید و ساخت ماشینآلات و تجهیزات صنعتی برای ایجاد ساختار مقاوم و عملکرد مناسب استفاده میشوند و نقش بسیار مهمی در کارایی این صنعت دارند.
شرکت فولاد گستر آتنا قابلیت تولید انواع لوله و پروفیل های فولادیHSS را در ابعاد و ضخامتهای مختلف از سایز ۶ اینچ تا ۱۶ اینچ با ضخامت های ۴.۸ میلی متر تا ۱۶ میلی متر را با پیشرفته ترین ماشین آلات روز دنیا و بر اساس استانداردهای بین المللی دارد. این محصولات کاربردهای متفاوتی در صنایع ماشین سازی دارند.