مقاطع فولادی HSS

Hollow Structural Sections

Hollow Structural Sections (HSS) مخفف عبارت مقطع (فولادی) توخالی سازه ای است و شامل همه پروفیل های فولادی توخالی سازه ای می باشد که عمدتا به اشکال گرد(لوله)، مربع و مستطیل هستند. این مقاطع جزء متنوع ترین و کارآمدترین پروفیل های سازه ای هستند که کاربرد های فراوانی در سازه های فلزی و صنایع مختلف دارند. سرعت بیشتر در اجرای سازه های فولادی، نسبت بالاتر مقاومت به وزن و همچنین ساخت سازه هایی زیباتر، باعث افزایش روز افزون محبوبیت استفاده از این مقاطع در سالهای اخیر شده است.

 

کاربرد مقاطع HSSمزایای مقاطع HSS
مقاطع توخالی HSS فولادی

انواع مقاطع HSS

مقاطع توخالی فولادی  HSS از نظر شکل ظاهری به سه نوع اصلی طبقه بندی می شوند:
  • CHS (Circular Hollow Section) پروفیل(مقطع) توخالی دایره ای یا لوله های فولادی که در صنایع آب و نیرو ، نفت و گاز و پتروشیمی و همچنین سازه های فولادی از قبیل اسکلت فلزی ساختمان، پل سازی، استادیوم های ورزشی و …. کاربرد های فراوان دارد.
  • SHS (Square Hollow Section) پروفیل(مقطع) توخالی مربع یا قوطی فولادی (فلزی) مربع  که در اسکلت فلزی ساختمان، شاسی ماشین آلات ، ستون های فلزی و …. کاربرد دارد.
  • RHS (Rectangular Hollow Section) پروفیل(مقطع) توخالی مستطیلی یا قوطی های فولادی (فلزی) مستطیل که همانند قوطی های فولادی مربع در اسکلت فلزی ساختمان،سوله سازی، پل سازی، شاسی ماشین آلات ، ستون های فلزی و …. کاربرد دارد.

                   شکل ظاهری مقاطع توخالی HSS  


مقاطعHSS  به روش های مختلفی تولید می شوند که در زیر به برخی از آنها اشاره می شود:
  • روش سنتی  که از جوش دادن ورق های فولادی به یکدیگر تولید شده و اگر چه از نظر شکل ظاهری تفاوت زیادی ایجاد نمیکنند اما اغلب، فرآیند جوشکاری و کیفیت پایین ساخت آنها کیفیت نهایی محصولات را به شدت تحت تاثیر قرار داده و میزان آسیب ناشی از جوشکاری به طور قابل ملاحظه‌ای بیشتر و سرعت ساخت آن بسیار کمتر است.
  • روش نورد سرد (Cold Formed) که معمولا ورق های فولادی در مراحل مختلف با غلطک به آرامی خمیده شده و فرمدهی می شوند. سپس با نزدیک شدن دو سر ورق ، به یکدیگر جوش داده داده میشوند. این جوش کاری ممکن است به روش جوش مقاومت الکتریکی (ERW – Electrical Resistance Welding)  یا جوش زیر پودری   (SAW – Submerged Arc Welding) انجام شود. مزیت این روش تولید در طول و ابعاد متنوع می باشد.
  • تولید به روش نورد گرم(Hot Formed)  فرآیند تولید در این روش نیازمند تغییر شکل فلز در دماهای بالاتر است و به همین دلیل، معمولاً مقاطع تولیدی دارای استحکام بیشتر و خصوصیات مکانیکی بهتری هستند.
  • تولید به روش بدون درز(Seamless) که از خالی کردن (سوراخ کردن) شمش فولاد به روش سمبه زنی صورت میگیرد. مزیت اصلی این روش تولید استحکام و مقاومت بیشتری است که ایجاد میکند.
شرکت فولاد گستر آتنا FGA انواع لوله و پروفیل های فولادیHSS  را با استفاده از پیشرفته ترین ماشین آلات روز دنیا به روش نورد سرد با جوش مقاومت الکتریکی ERW در ابعاد و ضخامت های مختلف تولید می کند. فولاد استفاده شده در تولید این محصولات از نوع فولاد نرمه (ST37) یا پر­مقاومت (ST52) است.

مزایا و کاربرد های HSS

مقاطع فولادی توخالی سازه‌ای (HSS) مزایای مختلفی برای کاربردهای صنعتی و ساختمانی دارند. شکل هندسی این مقاطع به گونه ای است که استفاده از آنها را در سازه های فلزی تسهیل می کند و استفاده مناسب از این مقاطع منجر به ساخت سازه های مقرون به صرفه‌تر، مقا وم تر و سبک ­تری می شود که سرعت و کیفیت بهتری را نسبت به دیگر مقاطع ساخته شده با روش های دیگر ایجاد می کند. روش تولید مدرن مطابق با استاندارد های روز دنیا در مقاطع  HSS شکل ظاهری زیبا و ایمنی سازه ای را توامان فراهم میکند. به همین خاطر از مقاطع فولادی HSS به‌صورت گسترده در سازه های فلزی ساختمانها، پل ها، استادیوم ­ها، فرودگاه ها، پالایشگاه ها، پارکینگ های هوشمند، شهربازی­ها، انتقال آب، نفت و گاز، شاسی ماشین آلات، و بسیاری از صنایع دیگر استفاده می شود. برای اطلاعات بیشتر در خصوص کاربردهای مقاطع HSS می‌توانید به بخش حوزه های کاربرد و همچنین برای مشاهده بیشتر مزایا می‌توانید به بخش مزایای مقاطع HSS مراجعه بفرمایید.

محصولات فولاد گستر آتنا

کاربرد مقاطع HSS

لوله و پروفیل های فولادی HSS که به روش مدرن نورد سرد و جوش ERW با کیفیت بالا ومنطبق با استاندارد های بین المللی تولید میشوند کاربردهای متعددی در صنایع مختلف از جمله صنایع ساختمانی، عمران و شهرسازی، نفت و گازو پتروشیمی، ماشین سازی و آبرسانی دارند.

کلیه حقوق مادی و معنوی این اثر برای شرکت فولاد گستر آتنا محفوظ است

تلفن های تماس