استفاده از مقاطع تو خالی در ایران باستان

مهندسان با الهام از طبیعت متوجه ویژگی­ های مطلوب اشکال توخالی شدند و سعی کردند که به بهترین شکل از این ویژگی­ها حتی در سازه­های اولیه و بدوی استفاده کنند.
نشانه ­های باورنکردنی و فوق العاده ­ای وجود دارد که نشان دهنده ­ی استفاده از مقاطع توخالی در اوایل تمدن ایران باستان است.
در تصویر عکس­هایی مشاهده می­ کنید که توسط شرکت فولاد گستر آتنا از موزه لوور پاریس در آوریل 2016 گرفته شده است، این عکس ها مدارک بسیار محکمی در استفاده از این مقاطع در زمان باستان می ­باشد.

از ابتدای قرن 19 میلادی، در بسیاری از سازه­ های بزرگ و زیبا از HSS استفاده می شد. اگرچه به دلیل نبود تکنولوژی امروز، برای تولید مقرون به صرفه این مقاطع، استفاده از آن عمدتاً محدود بوده، اما علی رغم این محدودیت، مهندسین سازه برای بهره بردن از این مقاطع همواره در تلاش بوده­ اند. چرا که این مقاطع به دلیل ویژگی های مکانیکی شان، مناسب ترین گزینه برای ساخت سازه های سبک و ایمن هستند.

پل قوسی Firth of Forth  که در اسکاتلند ساخته شد (در سال 1890 با طول دهانه آزاد 521 متر) که در تصویر مشاهده می کنید، یکی از اولین سازه های بزرگ و مشهوری است که در آن از قطعات HSS با اتصالات پرچی در سیستم باربری اصلی استفاده شده است.

 

بسیاری از دشواری های دیگر در زمینه تولید HSS طی دهه 50 قرن بیستم برطرف شد. با این وجود نیاز بود تا پیشرفت های بیشتری در زمینه اتصالات بین اعضای HSS  انجام شود تا این اعضا مورد استفاده گسترده‌تری قرار گیرند. در نتیجه تحقیقات گسترده‌ای به این موضوع، به ویژه انواع اتصالات صلب و نیمه­ صلب، اختصاص یافت.

 

 

 

در سال 1951،Jamm و اولین دفترچه دستورالعمل طراحی برای اعضای HSS را تهیه کرد. همچنین در مقالات پژوهشی بسیار زیادی که در ژاپن آمریکا و اروپا انجام شده به موضوع اتصالات پرداخته شده است.

کلیه حقوق مادی و معنوی این اثر برای شرکت فولاد گستر آتنا محفوظ است

تلفن های تماس